Meny

En entreprenör som upptäcker världen

20 December, 2018

Vi fick äran att prata med Alexis Piippo, tidigare Vice VD på HandelsMarketing. Alexis är för tillfället ute på långresa och reser världen runt. Hans starka och självsäkra personlighet skiner igenom fastän intervjun hålls via skype. Han började som strateg i 2013 när HandelsMarketing fortfarande kändes som en liten grupp som tillhörde HandelsConsulting. Detta var något Alexis snabbt bestämde sig för att förändra. Han ville förvandla HandelsMarketing till ett eget och framgångsrikt bolag. Idag, 5 år senare, är Alexis är en entreprenör som driver ett par bolag.

Vad var din roll på HandelsMarketing?

Under mina 2 år på Marketing gjorde vi otroliga framsteg och förändringar, vilket var kul. Jag har alltid tyckt att det är väldigt roligt med försäljning och det visade sig också när jag började under hösten 2013. Jag gjorde säljrekord och stod för halva årets försäljning på ett halvår. Sedan blev jag vice VD och fick möjligheten att bygga upp rekryteringsprocessen samt arbeta för att förbättra kompetensutvecklingen.

Wow, du verkar har gjort mycket för bolaget! Hur kommer det sig att du sökte till HandelsMarketing?

Jag sökte till HandelsMarketing när jag började läsa min master, bland annat för att den dåvarande VDn verkade jättehärlig. Men även för att det verkade kul att bli engagerad i kåren och få praktisk erfarenhet.

Vad tyckte du var mest givande med att jobba på HandelsMarketing?

Alla fuckups. Det var så underbart. HandelsMarketing är fantastiskt, en jättebra miljö för trial-and-error; hur man ska jobba med kunder externt samt internt. Man kastas in i nya miljöer hela tiden, vilket är en utmaning. Men känslan när man ser slutresultatet av en produkt är obeskrivlig. Det är en helt enkelt en utmärkt plattform för att utmana dig själv, förstå vem du är och vad du vill jobba med.

Ja det är inte helt fel med en sån arbetsmiljö! Som entreprenör som driver flera bolag idag, vad skulle du säga ditt bästa karriärtips är?

För det första tror jag att väldigt många gör misstaget att nätverka med fel människor. De nätverkar med sådana personer som redan är framgångsrika och som antagligen redan är uppvaktade av många. Mitt bästa karriärstips är därför att skapa relationer och nätverka med dem i din egen ålder. Denna typ av nätverkande är mycket mer effektivt för man kommer ha en gemensam historia och en helt annan känsla för varandra. HandelsMarketing var en grym plattform för just det, eftersom det inte bara var handelsstudenter som arbetade där utan även personer med andra kompetenser.

För att avsluta tänkte vi ställa 3 snabba frågor för att lära känna dig ännu mer!

1.Vad hade du gjort om du vore osynlig?

Fyfan vad kul det hade varit. Jag skulle direkt gått till Donald Trump eller Nordkorea och varit en fluga på väggen och lyssnat på alla de stora nissarna, det hade varit fett kul!

2. Hur gammal känner du dig?

Hahah, jag har alltid känt mig äldre, så jag vet inte...40 kanske?

3. Hur många kaffekoppar har du druckit idag?

Jag älskar kaffe! När jag är hemma dricker jag lätt 3 koppar, helst med smör och MCT-olja, det kallas bulletproof coffee! Men idag har jag tyvärr inte druckit något kaffe eftersom jag varit på bussäventyr tyvärr...

Tur att Skype finns, vi är glada att Alexis tog sig tid även fast han var på andra sidan jorden. Han är ett levande bevis på att man kan lyckas om man har ett driv och en stark vilja. Vi ser fram emot att prata med fler alumner i början av 2019, håll utkik!

Dela med andra

Ses på en kaffe? Vi bjuder.
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.Kaffet är på bryggning, vi hör av oss när det är klart.