Meny

Konvent Framtid – från AI till ledarskap och presentationsteknik

27 November, 2018

Den 9 november var vi på KONVENT FRAMTID för att lyssna på inspirerande föreläsare och mingla med massor av spännande människor och företag.

Dagen gick av stapeln på Park Lane med en fascinerande föreläsning av Nicholas Fernholm, chef för transportrobotarna på Nya Karolinska sjukhuset. Han pratade bland annat om hur tekniken påverkar oss, den nya generationen på arbetsmarknaden och hur det kommer sig att den tekniska utvecklingen nu går i sådan rasande fart. Han belyste vikten av att man som företag måste hänga med i utvecklingen och sluta se digitaliseringen som hot. Och istället börja se den som en möjlighet.

Efter föreläsningen fick vi gå ut i novemberkylan för att sträcka på benen, mingla och hämta en korv från foodtrucken som de parkerat utanför. Mätta och belåtna fortsatte sedan dagen med Jon Forssell, beteendevetare, föreläsare och workshopledare. Han ville skapa insikt om hur fördomar kan sätta käppar i hjulet för samarbete på en arbetsplats. Genom att synliggöra hur medarbetare respektive ledare uppfattar varandra och sig själva vill han på detta sätt skapa förutsättningar för bättre samarbeten.

Innan lunch hann vi med att lyssna på ytterligare en fantastisk föreläsare med 20 års erfarenhet av att driva förändring inom IT- och mediabranschen, nämligen Katrin Zingmark. Hon delade med sig av konkreta tips för hur man bygger en kommunikativ organisation.

Därefter var det dags för en efterlängtad lunch på at Park där det serverades varmrökt lax med rotfrukter och örtkräm. Med laddade batterier gick vi sedan åter tillbaka till Park Lane för att lyssna på Anna Bellman. En kvinna som sedan 10 år tillbaka varit moderator, talatränare och föreläsare. Hon gav oss en mängd användbara förslag vad gäller presentationsteknik och säljmöten, där hon belyste vikten av att byta fokus från sig själv till den målgrupp man vill nå.

Sist men inte minst fick vi lyssna till Eric Thyrell, en av de 20 mest bokade föreläsarna i Sverige. Han pratade om konflikthantering, arbetsglädje, bemötande och försäljning på ett roligt och inspirerande sätt.

Vi på HandelsMarketing tar med oss många bra tips gällande organisatiosnkommunikation, presentationsteknik och säljstrategier. Konvent Framtid, WOW vilken dag det var. Vi ses nästa år!

Dela med andra

Ses på en kaffe? Vi bjuder.
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.Kaffet är på bryggning, vi hör av oss när det är klart.