Meny

En projektledande kommunikatör med fingertoppskänsla

4 October, 2018

Vi träffade vår före detta kollega Olivia Pernefors för att snacka karriär, trender och coola tjejer. Från Balettakademin i Stockholm tog hon för tre år sedan klivet till en ny storstad, Göteborg, för att studera medie- och kommunikationsvetenskap. Idag har hon tagit en kandidat i kommunikation och jobbar på reklambyrån Brave Zone. Olivia är en kreativ kommunikatör ut i fingerspetsarna, vilket även syns på hennes coola, egna färgglada stil och personlighet. Bilden säger allt: det finns bara en som skulle rocka en leopardfåtälj hemma hos sig, nämligen Olivia.

Hallå Olivia! Vad gör du just nu i livet, förutom att dricka öl i en leopardfåtölj?

I början av sommaren tog jag examen, vilket känns helt fantastiskt. Under mitt sista år på universitetet arbetade jag på Brave Zone vid sidan av skolan och nu när plugget är färdigt har jag en heltidstjänst där. När jag kombinerade skola och jobb så hade jag ansvar för Brave Zones egna och kunders sociala kanaler. Nu är jag främst projektledare men har också egna projekt med fokus på sociala medier. Jag blir utmanad varje dag vilket det är jättekul!

Vad skulle du säga är det bästa med att ha varit en del av HandelsMarketing?

Det bästa med att arbeta på Marketing är att det ger en möjlighet att få riktig erfarenhet och nya perspektiv som skolan inte täcker in. Kommunikationsbranschen utvecklas så fort och ibland kan akademiska utbildningar halka efter, då studier och kurslitteratur inte kan uppdateras i takt med medielandskapet. Därför blev HandelsMarketing en tydlig brygga mellan skola och arbetsliv, vilket var väldigt värdefullt för mig. En perfekt kombination helt enkelt.

Vilka var dina huvuduppgifter när du arbetade hos oss?

Jag arbetade främst som projektledare i mina externa projekt och var därför delaktig i alla delar av projektet och hade även främsta kontakten med kunden. Parallellt med det skrev jag även copy till hemsidor och arbetade med HandelsMarketings egna marknadsföring. En superbra mix mellan internt och externt arbete skulle man kunna sammanfatta tiden på kontoret.

Har du något tips till en student som vill sticka ut från mängden när det kommer till att söka jobb?

Mitt råd är att ha en ödmjuk inställning till det man kan. Studenter får ofta höra att de ska ta för sig. Säg att ni kan! Säg ja till allt! Det finns ett ordspråk som säger att ju äldre man blir desto mindre inser man att man kan. Detta beror på att man först då inser hur mycket kunskap det egentligen finns. Jag tycker att man ska visa ödmjukhet inför den erfarenheten som finns i företaget och inte tro att man måste kunna allting för att en arbetsgivare ska tycka att man är bra. Är man duktig och ambitiös och vill lära sig så kommer det att synas. Sen ska man inte vara rädd för att säga ja, men ödmjukheten är alltid bra att ha med sig.

Vilka trender ser du idag nu när du både har pluggat och jobbar i branschen?

Jag tror sociala medier kommer förändra företags sätt att kommunicera framöver, mer än det redan gjort nu. Speciellt inom business to business. Strategierna kommer bli mer finslipade och tydliga. Ofta saknas ett ”why” och det tror inte jag företag kommer ha råd med inom en snar framtid.

Som sista fråga, vad inspirerar dig? Vi vet ju att du har en förkärlek för Queen B.

Coola personer överlag, människor som utmanar och tar plats. För mig kan inspiration komma överallt ifrån. Jag ser upp till människor som är kompetenta och ambitiösa och gör sin grej jäkligt bra. Det kan handla om musiker, till exempel Beyonce, eller kommunikatörer i branschen, som Lottie Knutson och Hanna Persson. Heja Livet! är en fantastisk Facebook-grupp som inspirerar mig också, den måste jag nämna. Ett tips till alla tjejer – gå med i den! Varmare och peppigare ställe på internet hittar man inte.

Vi hoppas att du som läsare känner dig lika inspirerad och peppad som vi gör av vår tidigare kollega. Med spänning och nyfikenhet ser vi fram emot vad som händer härnäst med Olivia och hennes karriär. Följ denna sprudlande tjej på instagram @oliviapernefors

Dela med andra

Ses på en kaffe? Vi bjuder.
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.Kaffet är på bryggning, vi hör av oss när det är klart.