Meny

Så mycket mer än en Snapchat-expert

16 February, 2018


Vid årsskiftet gick Marie Fransson från att vara kommunikationsansvarig till Vice VD på HandelsMarketing. Med mycket erfarenhet inom både kommunikation och marknadsföring är hon mer än redo att axla sin nya roll.

Så Marie, vad skulle du säga om någon för ett år sedan berättade att du skulle tillträda som Vice VD år 2018?

Då hade jag sagt: You rock, framtida Marie! Jag hade även uppmanat mig själv att lära mig planera, laga matlådor och passa tider. Skämt åsido så hade jag blivit förvånad, då jag hade fullt sjå med att gräva fram studietekniken.

Kul! Hur hamnade du på HandelsMarketing?

Efter att ha tragglat SWOT-analyser och DuPont-modeller på Handelshögskolan var jag sugen på praktiskt erfarenhet, gärna inom marknadsföring eller kommunikation. En nervös intervju senare fick jag förtroendet att bli kommunikationsansvarig på HandelsMarketing och därifrån har det rullat på. Från dag ett har mina arbetstimmar varit fyllda med spännande uppgifter, allt ifrån copywriting till utbildningar och projektledning.

Vad har du för tidigare erfarenhet inom marknadsföring?

Innan jag började på Marketing var jag marknadsföringsansvarig i styrelsen för min utbildningssektion, på Handelshögskolan i Göteborg. Där skötte jag våra sociala medier, vilket gett mig en bra grund samt mersmak för branschen. Vad mer? Min egen marknadsföring på Snapchat så klart – the personal brand är inte att leka med.

Vad fick dig att söka posten som Vice VD?

Min drivkraft till att söka Vice VD ligger i att jag vill utveckla mitt ledarskap inför framtiden. Dessutom har jag ett stort intresse för branschen och HandelsMarketing är en grym plattform för att suga i sig kunskap och erfarenhet.

Spännande! Men nu är vi intresserade av Marie utanför kontoret. Vad gör du när du inte jobbar på HandelsMarketing?

Nyligen bytte jag företagsekonomin mot Medie- och kommunikationsvetarprogrammet på GU vilket känns som en utbildning helt i min smak. Med andra ord – plugg på mornarna och jobb på eftermiddagarna. I övrigt ägnar jag på tok för mycket tid till att laga goda frukostar och för lite till att laga matlådor. Förutom det är jag en skogsmulle och älskar att hänga på fik.

Tre snabba:

Vad var ditt drömjobb som liten? Sångstjärna, brevbärare eller allra helst clown. Jag var blyg som barn och jag tror det var min inre önskan att en dag våga stå i rampljuset. Eller att dela ut brev…

De tre saker du hade tagit med dig till en öde ö är... Dykutrustning, en surfbräda och Bill Grange (mästerkocken).

Om du hade varit ett träd hade du velat stå...  Bredvid en riktigt go pist i Alperna. Få en egen version av Sällskapsresan varje dag, digga till After Ski på eftermiddagarna och njuta till solnedgång på kvällarna.

 

Ja men det låter inte helt fel. Vi tackar Marie för intervjun och önskar henne all lycka till som Vice VD. Missa inte heller intervjun med vår nya VD David Södermalm.

Dela med andra

Ses på en kaffe? Vi bjuder.
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.Kaffet är på bryggning, vi hör av oss när det är klart.