Meny

HOCKEYDOMARE PÅ DELTID, VD PÅ HELTID

1 February, 2018
Vid årsskiftet fick vi på HandelsMarketing en ny VD, David Södermalm. David jobbade tidigare hos oss som marknadsansvarig, så han är redan ett välbekant ansikte för många. Nu har han dock tagit ett studieuppehåll för att jobba heltid i sin nya roll.  

Så David, vi går rakt på sak. Hur känns det att ta över som VD på HandelsMarketing?

Det känns riktigt motiverande! 2018 kommer bli ett kul år och jag är otroligt taggad på att ta över som VD. Det skiljer sig från de jobb jag haft förut och det känns spännande att testa en helt ny roll.  

Kul att höra! Och hur kom du i kontakt med HandelsMarketing från första början?

Jag läste medie- och kommunikationsvetenskap och kom i kontakt med Marketing den vägen. Efter att en notis om öppet hus dykt upp på Facebook gick jag till kontoret för lite mingel. Egentligen skulle jag på en hockeymatch, men jag gick förbi kontoret en snabbis, åt en näve godis, stannade i tio minuter och sprang sedan iväg till hockeyn. Det hela var väldigt hastigt och lustigt men jag fick ett väldigt bra intryck och tänkte ”självklart ska jag söka dit” – och så blev det.  

Hur har resan sett ut sedan dess?

Efter min ansökan blev jag kallad till en gruppintervju. Det kändes nervöst att behöva prestera tillsammans med andra, men alla sökande satt ju i samma sits och den tanken fick mig att bli lugnare. Som tur var gick gruppintervjun bra och därefter började jag jobba som kommunikatör. Jag skrev nyhetsbrev och jobbade med copy för sociala medier. Därefter kom jag in i ledningsgruppen och fick ansvara för vårt varumärke samt evenemang som vi skulle delta i – mässor och mingel helt enkelt. Sist men inte minst sökte jag VD-tjänsten i slutet av förra året. Så jag började från scratch på Marketing.

Det gillar vi! Men hur kommer det sig att du sökte till VD?

Jag ser det som en riktigt spännande ledarskapsutmaning. Att få chansen att axla ansvaret för ett företag i så här ung ålder gjorde mig väldigt motiverad att söka tjänsten. Jag har tagit studieuppehåll för detta vilket känns kanon. Skolan kommer alltid vara kvar, men en sådan här chans får man inte när som helst.  

Har du någon tidigare erfarenhet av ledarskap?

Ja, under gymnasiet var jag ordförande i elevkåren på mitt gymnasium. Dessutom är jag hockeydomare vid sidan av. Det är ett riktigt kul extrajobb. Dessa erfarenheter kan jag använda här. Men förhoppningsvis kommer det inte ropas “VD-jävel” på kontoret på samma sätt som man ropar efter domaren på isen.  

Det finns ingen risk! Så vad är HandelsMarketings främsta styrka, enligt dig?

Vi som jobbar på HandelsMarketing är en digital generation. Vi är ju i princip födda med en iPhone i handen. Jag ser detta som en otroligt stor fördel och vår största styrka i branschen, då det digitala tar över mer och mer. För att ett företag inte ska halka efter i marknadsföringen år 2018 krävs ett digitalt perspektiv. Inom detta område kan vi komma in och vara till stor hjälp med vår kompetens. Unga och krispiga människor som kan navigera i den digitala djungeln med ögonbindel på.

Nog med arbetsrelaterade frågor – nu vill vi veta vem personen David är. Tre snabba frågor:

  1. Vilket var ditt sämsta ämne i skolan?
    – Slöjd, helt klart. Jag gjorde tolv smörknivar, som ingen hade vågat stoppa ner i ett smörpaket. Jag har tummen mitt i handen, vilket verkligen märktes av i slöjdsalen.
  2. Om du vunnit 10 miljoner hade du…
    – Köpt 110 bitcoins.  
  3. Om du var ett träd hade du velat stå i…
    – Slottskogen så klart. Gratisbiljetter till WOW och chans att se på sälarna när man vill. Kan det bli bättre?

Nej, antagligen blir det inte bli bättre än så. Med detta tackar vi David för intervjun och önskar honom ett stort lycka till under 2018. Nästa vecka återkommer vi och får då veta mer om vem Marie är, vår energiknippe till Vice VD. På återseende!

Dela med andra

Ses på en kaffe? Vi bjuder.
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.Kaffet är på bryggning, vi hör av oss när det är klart.